2024 Rüzgar Enerjisinde ‘Seferberlik Yılı’ Olacak!

2023 faaliyetleri ve 2024'e dair ön görüler dile getirildi.

Jan 7, 2024 - 21:12
 0
2024 Rüzgar  Enerjisinde ‘Seferberlik Yılı’ Olacak!

TÜREB Başkanı İbrahim Erden, 2024’ün Rüzgarda ‘Seferberlik Yılı’ Olacağını Açıkladı

YEREL GÜNDEM / İZMİR

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB), 2023 yılını değerlendirme ve 2024 öngörülerini paylaşmak üzere gerçekleştirdiği toplantısını Four Seasons Otel Bosphorus’ta düzenledi. Toplantıda, TÜREB Başkanı İbrahim Erden tarafından 2023 faaliyetleri ve 2024'e dair ön görüler dile getirildi.

Erden, 2023'ün Türkiye rüzgar enerjisi sektörü için zorlu geçtiğini ancak yakın ve orta vadede olumlu gelişmelerin olduğunu belirtti. Türkiye'nin Ulusal Enerji Planı ve Hidrojen Yol Haritası'nda rüzgar enerjisinin önemli bir yerde olduğuna vurgu yaparak Türkiye'nin 2035'e kadar rüzgar enerjisi kurulu gücünü 29,600 MW'a çıkarma hedefine dikkat çekti. Ayrıca, deniz üstü rüzgar enerjisi konusunda da Türkiye'nin ilk resmi hedeflerinin bu plana dahil edildiğini hatırlattı.

Erden, geçmiş yılların ardından 2024'ü "izinler, finansman ve rüzgar sanayisinin sürdürülebilir büyümesi" alanlarında 'seferberlik yılı' olarak ilan ettiklerini açıkladı. Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektöründe önemli adımlar atmış olması ve sektördeki gelişmelerin ülkenin enerji politikaları ve uluslararası ilişkilere katkısının arttığını ifade etti.

Toplantıda, uluslararası ilişkiler ve enerji politikalarının küresel ekonomik ve jeopolitik gelişmelerle etkileşimi ele alındı. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Türkiye'nin rüzgar enerjisi konusundaki istikrarının göstergesi olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne enerji düzenlemelerine katkı sağlarken, rüzgar enerjisinin Türkiye'nin siyasi ve ekonomik geleceğinde önemli bir unsur olacağını vurguladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Öztürk Selvitop, Amerika ve AB ülkelerindeki seçim sonuçlarının yenilenebilir enerji politikalarını etkileyeceğini ve kaynak çeşitliliğini hedeflediklerini belirtirken, Dışişleri Bakanlığı Enerji ve Çok Taraflı Ulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Burak Rende, Türkiye'nin bölgedeki savaşlar ve krizlerle birlikte yenilenebilir enerjiyi ana unsurlarından biri olarak gördüğünü ifade etti.

Toplantıda, Türkiye Yeşil Hidrojen Geleceği raporuyla ilgili özel bir sunum da yapıldı. Bu sunum, Türkiye'nin enerji sektöründe gelecekteki rolünü değerlendirerek öngörülerini paylaştı.

www.yerelgundem.com

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow