Pisagor sınavı ile çocuğunuzun matematik seviyesini ölçün

Sınav 3 Mart tarihinde yapılacak

Pisagor sınavı ile çocuğunuzun matematik seviyesini ölçün

Pisagor sınavı ile çocuğunuzun matematik seviyesini ölçün

YerelGundem.com

4-5-6 ve 7. Sınıf öğrencilerinin katılabileceği ücretsiz Ulusal Pisagor Matematik Sınavı düzenleniyor. Sınava katılan tüm öğrenciler matematikteki seviyesini ve matematiğin hangi alanlarında başarılı olduğunu öğrenebilecek. Sınavda başarılı olanlar matematik olimpiyat takımına alınacak.

Günümüz eğitim ve sınav sisteminde matematiğin ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok. İster sözelci olun ister sayısalcı, liseye ve üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olabilmek için matematik yapabilmek gerekiyor.

Peki sizin çocuğunuzun matematikteki gerçek seviyesini biliyor musunuz? Bunu öğrenebilmeniz için işte size bir fırsat. TÜBİTAK Matematik Olimpiyatları ile IMO Uluslararası Matematik Olimpiyatları’na öğrenci hazırlayan Olimpiyat Matematik Öğretmeni Ramazan Aydın Pozitif Eğitim’de Ulusal Pisagor Matematik Sınavı düzenliyor.

Sınav 3 Mart tarihinde yapılacak

4-5-6-7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin katılacağı Ulusal Pisagor Matematik Sınavı 3 Mart tarihinde Pozitif Eğitim’in Çamlık’taki binasında yapılacak. Sınava şehir dışındaki öğrenciler de online olarak katılabilecek.

Sınavın sonunda barajı geçen öğrenciler ücretsiz olarak Pozitif Eğitim’in matematik olimpiyat kampına katılabilecek. Kampın sonunda öğrencilerin gösterdiği performans ve seviyelerine göre olimpiyat takımına katılacak olan öğrenciler seçilecek.

Sınava Çamlık’taki Pozitif Eğitim’e şahsen başvurarak veya pozitif Eğitim instagram adresi üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Sınava giren her öğrenci matematikteki potansiyelini öğrenecek

Matematik Öğretmeni Ramazan Aydın, Pisagor Matematik Sınavı’nın sadece matematikte çok iyi olan öğrencileri belirlemek için yapılan bir sınav değil, tüm öğrenciler kendi matematik seviyelerini görme şansı bulacağı bir sınav olduğunu söyledi. Aydın, “Bu sınav sonunda veliler çocuklarının matematik seviyesini görmüş olacak. Çocuğunun potansiyeline göre kariyerine yön verebilecek. Bazen vasat sanılan bir çocuğun çok iyi potansiyelinin olduğu ortaya çıkabiliyor. Veya tam tersi beklentinin yüksek olduğu bir çocuğun matematik alanında potansiyelinin zayıf olduğu görülebiliyor. Bu sınav öğrencilerin matematik zekasını, bu alandaki potansiyelini tam olarak ortaya koyuyor” dedi.

Sınavda öğrencilerin analitik düşünce becerisi, problem çözme becerisi, şekilleri algılama seviyesin gibi matematiğin farklı alanlarındaki yetenek ve becerilerinin ölçüleceğini kaydeden Ramazan Aydın şunları söyledi:

“Sınavda çocuklara optik kağıt veriyoruz ama klasik yöntemle de bilgilerini değerlendiriyoruz. Soruları nasıl çözmüş detaylı bir şekilde analiz ediyoruz. Kitapçıkları tek tek inceliyoruz. Çocukların kapasitesinin hangi alanda yüksek olduğunu, hangi alanlarda eksik olduğunu ölçmüş olacağız. Sınava katılan her öğrenci matematiğin hangi alanlarına daha yatkın ve yetenekli olduğunu öğrenecek. Tabii ki çocuk sınavda heyecanlanabilir, tek bir sınavla kesin hüküm vermek doğru olmaz. Ama biz sınav öncesi çocukların heyecanını yatıştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sınav sonuçları katılan öğrencilerin büyük çoğunluğu için yanıltıcı olmayacaktır”.

Matematik yapabilen tüm derslerde başarılı

Matematik yapabilen çocuklar sayısalcı, yapamayanlar sözelci olarak sınavlara hazırlanıyor. Ama baktığınızda sözel bölümde de en fazla neti sayısalcılar yapıyor. Matematiği yapabilen çocuk tüm derslerde başarılı olabiliyor.

Eğitim sistemimizde matematik yapabilmek çok önemli. Üniversite sınavında 80 tane matematik sorusu var. İyi bir yere gelmek isteyen öğrenci sözelci de olsa sayısalcı da olsa matematik yapmak zorunda.

Sınav sonunda belirli bir seviyenin üzerinde puan alan öğrencilerin hepsini ücretsiz olimpiyat kampına alacaklarını belirten Ramazan Aydın, kampın sonunda da iyi seviyede olan öğrencilere, ulusal ve uluslararası matematik yarışmalarına hazırlanmak üzere Pozitif olimpiyat takımına katılmalarını teklif edeceklerini dile getirdi.

Matematik olimpiyat hazırlıkları birkaç yıl sürebiliyor. Her yıl TÜBİTAK tarafından matematik olimpiyat sınavları yapılıyor, sınavda başarılı olan öğrenciler matematik milli takımına alınarak Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil ediyorlar.

Olimpiyat takımına girmek neden önemli?

Olimpiyat takımına giren öğrenciler matematik alanında potansiyeli yüksek olan öğrencilerden seçiliyor. Okulda aldıkları eğitimin yanı sıra Pozitif Eğitim’de daha üst düzey bir matematik eğitimi alarak olimpiyatlara hazırlanıyorlar. Burada seviye olarak kendi sınıf arkadaşlarının üzerine çıkıyor, daha ileri konuları görüyorlar. Pratik soru çözme yöntemlerini öğreniyorlar. Bu da onların akademik kariyerlerini doğrudan etkiliyor. Olimpiyatlara hazırlanan ortaokul öğrencileri LGS sınavlarında yüksek puanlar alarak fen liselerine gidiyorlar.

YKS sınavlarında da olimpiyat lise öğrencileri iyi dereceler elde ediyor, iyi üniversiteleri kazanıyorlar. Üniversite sınavlarında derece yapan öğrenciler genellikle olimpiyat öğrencileri arasından çıkıyor. Denizli’deki olimpiyat öğrencilerinden Amerika’daki MIT Massachusetts Institute of Technology üniversitesini ve Oxford’u kazananlar bile var.

www.yerelgundem.com