Macaristan Başbakanı'nın Pekin Ziyareti: Kremlin'in Diplomatik Hamlesi

Rusya'nın gerçek niyetİ - Ukrayna'yı ve Ukraynalıları yok etmek.

Macaristan Başbakanı'nın Pekin Ziyareti: Kremlin'in Diplomatik Hamlesi

Macaristan Başbakanı'nın Pekin Ziyareti: Kremlin'in Diplomatik Hamlesi

YEREL GÜNDEM / TÜRKİYE

Anton Gerashchenko @Gerashchenko_en

Macaristan Başbakanı'nın Pekin'e yaptığı ziyaret ve Başkan Xi ile gerçekleştirdiği, Çin için bile beklenmedik olan görüşme, büyük olasılıkla Rusya'nın "barış" çabalarını göstermeyi amaçlayan bir hamledir.

Görünüşe göre, Putin Rusya için "uluslararası destek" kartını oynamaya karar verdi ve bu amaç için Kremlin'in en sadık Avrupalı politikacılarından birini seçti.

Orban'ın Kyiv'deki görüşmelerden hemen sonra Putin ile görüşmesi, Çin'e varışı ve Washington'a (muhtemelen Trump ile görüşmek üzere) yapacağı duyurulan ziyareti, Rusya'nın dünyaya Rusya'nın "barış görüşmeleri" versiyonunu dayatma girişimleridir.

Kremlin, Rusya ile işbirliğine hala istekli olan siyasi figürlerden oluşan alternatif bir "barış yapıcılar" havuzu oluşturmaya çalışıyor.

Bir şey çok açık olmalı: "Putin koalisyonu"nun her bir katılımcısı yalnızca kendi seçim, yasal veya ekonomik sorunlarını çözmekle ilgileniyor. Ukrayna için adil bir barış bulmak, bu çıkarlar arasında yer almıyor.

Bugün, Rusya son aylardaki en büyük saldırılardan birini Ukrayna'ya gerçekleştirdi. Ukrayna'nın sivil altyapısı, konut binaları, bir çocuk hastanesi ve enerji tesisleri saldırı altındaydı.

Bu, Rusya'nın gerçek niyetlerini bir kez daha kanıtlıyor - Ukrayna'yı ve Ukraynalıları yok etmek.

Arka planda füzeler düşerken, tüm tarafların çıkarına olan derhal ateşkesin sağlanması gibi açıklamaların yapıldığı açıklamaların sinizmini bir kenara bıraksak bile, gerçek şu ki - bu tür açıklamalar, savaşın nasıl sona ermesi gerektiği konusundaki Putin'in fikirlerini aktif olarak teşvik etmeyi amaçlıyor: Ukrayna'nın teslimiyeti ve kolektif Batı'nın boyun eğmesiyle.

Ana soru, Ukrayna'nın müttefiklerinin "Putin koalisyonu"nun harekete geçmesine nasıl tepki vereceğidir. "Derin endişeler" mi olacak, yoksa Ukrayna'nın savunma yeteneklerini güçlendirecek ve gerçekten adil barışı yakınlaştıracak somut eylemler mi?


Gerashchenko, Rusya'nın gerçek niyetlerinin adil bir barış arayışından uzak olduğunu vurguluyor ve dünya liderlerinin, saldırgana karşı Ukrayna'yı korumak için sadece sözlerle değil, eylemlerle de hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtiyor.

www.yerelgundem.com