İzmir'de Bir Büyük Skandal Daha: Konak Pier’den 25 Yıldır Büyükşehir'e Tek Kuruş Gelmedi!

İzmir Konak Pier, 25 yıldır Büyükşehir Belediyesi’ne hiçbir gelir sağlamadı. TDİ’nin kira talebi ve hukuki süreçler devam ediyor. Skandalın detayları ortaya çıktı.

İzmir'de Bir Büyük Skandal Daha: Konak Pier’den 25 Yıldır Büyükşehir'e Tek Kuruş Gelmedi!

İzmir'de Bir Büyük Skandal Daha: Konak Pier’den 25 Yıldır Büyükşehir'e Tek Kuruş Gelmedi!

YEREL GÜNDEM / İZMİR

  • Konak Pier’in 25 Yıllık Skandalı: Büyükşehir Kasasına Hiçbir Gelir Girmedi!
  • Belediye ve TDİ Arasında Hukuki Süreç Devam Ediyor
  • Kimler Sorumlu? Konak Pier’in İşletimindeki Anlaşmazlıklar ve Sorular


İzmir’in sembol yapılarından biri olan Konak Pier Alışveriş Merkezi, 25 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hiçbir gelir sağlamadı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne (TDİ) ait olan bina, 1996 yılında Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla kiralanmış ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alt yüklenicisi olan İZMER A.Ş.’ye devredilmişti. Ancak süreç boyunca ne Büyükşehir Belediyesi’ne ne de TDİ’ye herhangi bir kira ödemesi yapıldığı tespit edildi.

TDİ’den 100 Milyon Liralık Kira Talebi:
2021 yılında sona eren 25 yıllık kiralama sürecinin ardından TDİ, 100 milyon lirayı aşan kira bedelini talep etti. Büyükşehir Belediyesi ise bu durum karşısında şok yaşadı. Yapılan araştırmalarda, Konak Pier’den bugüne kadar belediyenin ya da TDİ’nin hiçbir gelir elde etmediği ortaya çıktı. Üstelik bu konuda herhangi bir işlem yapılmadığı da belirlendi.

Hukuki Süreç Devam Ediyor:
TDİ’nin Konak Pier’i geri alma girişimleri, İZMER A.Ş.’nin ihtiyati tedbir kararı aldırmasıyla engellendi. TDİ, alacakların tahsili ve taşınmazların iadesi için yasal süreç başlattı. Konak Pier üzerindeki hak iddiaları ve kira borcu konusunda hukuki süreç halen devam ediyor.

CHP’li Atila Sertel’in Soru Önergesi:
CHP eski Milletvekili Atila Sertel, Konak Pier’le ilgili daha önce TBMM’ye bir soru önergesi sunmuştu. Sertel, İZMER A.Ş.’nin 24 yıldır işletmeye devam ettiğini belirterek, sözleşmenin feshedilip edilmediğini ve gelirlerin durumunu sorgulamıştı. TDİ, Sertel’in sorularına yanıt olarak alacak tutarını ve İZMER A.Ş.’nin yönetim yapısını paylaşmıştı.

Sorumlular Kimler?
Belediye ve TDİ arasında yaşanan bu skandalın, İzmir’in yerel yönetim anlayışı ve kamusal kaynakların değerlendirilmesi konularında önemli sorular ortaya çıkardığı belirtiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına hiçbir gelir girmemesi, kamu yararına yönelik ciddi ihlaller olduğunu gösteriyor.


www.yerelgundem.com

Kaynak: ErhanGulenc.com