İmajın Gizemi: Düşünce Biçimlerimizi Şekillendiren Güç

Siyasetin beyni, imaj!

İmajın Gizemi: Düşünce Biçimlerimizi Şekillendiren Güç

İmajın Gizemi: Düşünce Biçimlerimizi Şekillendiren Güç

REKLAMHABER.COM / İZMİR

İmaj kelimesi herkes için farklı bir anlam taşır. Kimisi olumlu bir bakış açısına sahiptir, kimisi ise imajın yapay olduğunu düşünerek gerçekliğe uzak olduğunu savunur. İmajlar, bilgi ileten araçlardır. Zihnimizdeki birçok bilgi, imajlar yoluyla gelir. Bireyler ve kurumlar bilerek ya da bilmeyerek insanların zihninde bir imaj oluştururlar.

Williams'a göre, imaj, zihinsel bir yeniden sunumdur ve davranışları etkileyen tutumları etkiler. Başka bir tanıma göre, imaj, çeşitli bilgi ve verilerin bir araya gelmesiyle oluşan bir "imge"dir.

İmaj, bir varlık hakkında düşünmemize yardımcı olur ve günlük hayatta sıkça kullanılan kavramlardan biridir. Bazıları dış görünümlerini vurgulayarak imaj oluştururken, bazıları ise yansıttıkları imajın kalitesinden bahseder. Sanatçılar, iş insanları, siyasetçiler, markalar ve hatta ülkeler, imajı büyük ölçüde önemserler.

Kurumlar da imajı son derece önemli bulurlar çünkü imaj, onlara değer kazandırabilir ya da kaybettirebilir. İmaj, medyanın etkili bir şekilde kullanılması ve medya kurallarına uygun bir görüntünün oluşturulmasıyla tamamlanan bir süreçtir.

Kurumsal imaj, kurum kimliği etkilerinin çalışanlar, hedef kitlesi ve kamuoyu üzerindeki etkilerinin bir sonucudur. Kurumsal imaj, kurum kimliği oluşturma çabalarının sonucudur. Bu, insanların zihnindeki kurumlar hakkındaki düşünsel resimlerdir ve dolaylı veya dolaysız algılar ve deneyimler sonucunda oluşur.

Küçük çaplı işletmeler, kendilerini tanıtmak ve imaj oluşturmak için kimlik oluşturma yoluna girerler. İmaj oluşturma, bilinçli bir şekilde düşünce ve görüşlerin şekillendirildiği bir sürecin ifadesidir. Dolayısıyla imaj oluşturmak, kişi ya da kurumla ilgili düşüncelerin bilinçli bir şekilde oluşturulma sürecidir.

www.reklamhaber.com