Britanya hükümeti Galler Prensesi hakkındaki komplo teorilerinin arkasında Çin, Rusya ve İran olduğuna inanıyor

Komplo teorilerinin arkasında Çin, Rusya ve İran'ın olduğuna inanıyor

Britanya hükümeti Galler Prensesi hakkındaki komplo teorilerinin arkasında Çin, Rusya ve İran olduğuna inanıyor

Britanya hükümeti Galler Prensesi hakkındaki komplo teorilerinin arkasında Çin, Rusya ve İran'ın olduğuna inanıyor

Çin'in "İngiliz demokrasisine müdahalesi tehdidi" bugün Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden tarafından Parlamento'da gündeme getirilecek

T24 Dış Haberler

Britanya'da hükümet; Çin, Rusya ve İran'ın "ülkeyi istikrarsızlaştırmak için" Galler Prensesi Kate Middleton hakkında dezenformasyon yarattığına inanıyor. 

Üst düzey hükümet yetkilileri, Galler Prensesi'nin sağlığıyla ilgili komplo teorilerinin ve internette yayılan söylentilerin arkasında "düşman devletlerin" olduğundan endişe ediyor.

Bir hükümet kaynağı The Telegraph'a "Düşman devletlerin çalışma yöntemlerinin bir parçası da istikrarı bozmaktır. Bu ister seçimlerimizin ister diğer kurumlarımızın meşruiyetinin altını oymak olsun" dedi. 

Çin'in "İngiliz demokrasisine müdahalesi tehdidi" bugün Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden tarafından Parlamento'da gündeme getirilecek.

Dowden'ın geçen yıl Seçim Komisyonu'na yapılan ve 40 milyon seçmenin kişisel bilgilerine ulaşılan saldırının arkasında Çin'in olduğunu söylemesi bekleniyor.

"Britanya'nın demokratik bütünlüğünü dış müdahale tehditlerine karşı korumak amacıyla" geçen yıl Hükümet tarafından oluşturulan bir görev gücü şu anda dezenformasyon ve komplo teorilerinin internette yayılmasıyla mücadele etmenin çeşitli yollarını araştırıyor.

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi İcra Kurulu Başkanı Imran Ahmed, sosyal medyadaki çılgınca saldırıların Kraliyet ailesine "zarar verdiğini" söyledi.

BBC'nin Sunday With Laura Kuenssberg programına konuşan Ahmed, "Galler Prensesi gibi genç bir hanımefendi tıbbi bir acil durum yaşadığında, insanların komplo teorileriyle dolup taştığını, bu teorilerin sosyal medya platformlarında yayıldığını ve milyonlarca insana ulaştığını görüyorsunuz" dedi.

Ne olmuştu? 

Son haftalarda sosyal medya tarafından körüklenen bazı söylentiler, Kate'in neden görülmediğine dair spekülasyonlar yaratmıştı.

Anneler Günü'nde Kensington Sarayı tarafından yayınlanan ve dünyanın önde gelen altı haber ajansı tarafından "manipüle edildiği" endişesiyle basından çekilen aile fotoğrafı iddiaları daha da yoğunlaştırmıştı. Görüntüdeki sayısız kusura ek olarak sosyal medya kullanıcıları, Kate'in evlilik yüzüğünü takmadığını da fark etmiş ve bu da internette evliliğinin durumu hakkında çok sayıda teoriye yol açmıştı.

Galler Prensesi Kate Middleton, hakkında bir süredir devam eden spekülasyonlara yayımladığı video mesajla son vermiş ve 22 Mart'ta yaptığı açıklamayla kanser tedavisi gördüğünü açıklamıştı. 

Middleton, video mesajında haberi alması sonrası "inanılmaz derecede zorlu birkaç ay” geçirdiğini söylemişti. 42 yaşındaki Middleton, Ocak ayında karın ameliyatı geçirdiğinde kanser olduğunun bilinmediği belirtmişti. 

T24